søndag 26. mai 2019

Kurs i Creative Art i flyktningeleieren Bourj el Barajne, Beirut Libanon

På vårt 3 ukers opphold i Libanon, med base i Beirut møtte vi mange utrolig hyggelige og spennende mennesker. Kollega og forfatter Lene E. Westerås holdt kurs i Creative Writing, jeg og kollega Åsa Helle holdt kurs i Creative Art i flyktningeleiren Bourj el Barajne. I vårt kurs forkuserte vi på gjenbruk av plastmateriale, dette var meget vellykket, vi hadde med diverse redskaper som ble donert til senteret hvor vi holdt kurset. Organisasjonen Womens Humanitarian Organization har lokaler hvor workshopen holdes. Olfat Mahmoud er leder på kvinnesenteret og har mange gode medarbeidere som hjalp til både i planleggingsfasen og underveis.

                                               

  
Noen få eksempler på arbeider som de laget.
noen glimt fra gatene i leiren som dere ser er det trangt og et virvar av ledninger til både vann og strøm, det er lite lys og solen ser du nesten ingen steder i denne leiren. Vi besøkte to leire til Rashedieh, som ligger i Sour (Tyr) sør i Libanon og Beddawi, som ligger i nord ved byen Tripoli. vi ble tatt imot med vennlighet, varme og generøsitet. Det er imponerende å møte disse menneskene som har bodd i leirene i over 70 år, vi møtte noen få av de eldste som kom etter flukten i 1948, det er ikke mange igjen av denne generasjonen nå, de yngre er jo født og oppvokst i leiren og kjenner ikke til noe annet enn å bo i en leir og være uten rettigheter vi tar som en selvfølge.
Libanon er et lite land ikke større enn Østfold Fylke og det bor litt over 6 millioner mennesker her.




Et fascinerende land å reise i med dramatisk landskap, høye fjell og dype daler
Vi besøkte flere organisasjoner, kunstnersentre og kunstnere, og det største var å treffe Mona Saudi. Den virkelig store skulptøren i den arabiske verden,
                         
Her er det noen bilder fra vårt møte med Mona Saudi