søndag 17. august 2008

Punkt Festival

Over et av mine arbeider (forløpig uten tittel) inspiret av Punktfestivalen 2007.

"Käthe Øien Goes Punkt"
Utstilling med 27 malerier og 27 print i Galleri BOA januar 2009.


Nå nærmer det seg Punkt festivalen i Kristiansand. Jeg gleder meg til mer inspirerende konserter og ikke minst til årets utstiller: Brian Eno, under er litt info om festivalen du kan også se mer på http://www.punktfestival.no/
Brian Eno kommer til årets Punkt-festival (Kristiansand, 4.-6. september). Multikunstneren stiller på Punkt 08 med den audiovisuelle installasjonen ”77 Million Paintings for Punkt” - spesialdesignet for festivalen og med nykomponert originalmusikk. Installasjonen åpner på Sørlandets Kunstmuseum torsdag 4. september. Brian Eno vil også holde et foredrag på Punkt fredag 5. september sammen med Jon Hassell, under tittelen: BRIAN ENO AND JON HASSELL: A CONVERSATIONAL REMIX.
Brian Eno er uten sammenlikning den mest sentrale kunstneren, musikeren og produsenten innen sjangerne som er representert på Punkt. Enos gjennombrudd var som grunnlegger av Roxy Music samen med Bryan Ferry. Senere har han vært produsent for sentrale album til artister som Talking Heads, David Bowie, U2 og helt frem til Coldplays nyeste album. Med det har han satt sitt umiskjennelige preg på pop- og rockhistorien de siste 35 år. Eno er også opphavsmann til en hel sjanger (ambient musikk), og han har bidratt til å skape nye og grensesprengende musikalske hybrider bl.a. gjennom samarbeid med David Byrne (det grensesprengende albumet ”My Life in the Bush of Ghosts”), Laurie Anderson, John Cale og Jon Hassell. Som installasjonskunstner har han tidligere vært representert på bl.a. Venezia-biennalen og Pompidou-senteret. Brian Eno er også en av verdens mest ettertraktede foredragsholdere. - Det finnes ingen annen kunstner som bedre representerer hva vi ønsker at Punkt skal stå for. Brian Eno i Kristiansand er en gammel drøm som nå er blitt til virkelighet, sier Punkts kunstneriske ledere Jan Bang og Erik Honoré.